Accountancy en advies

Extent kan alle reguliere accountancydiensten voor u uitvoeren. Daarnaast voorzien wij u ook graag van de benodigde bedrijfsadviezen, op basis van onze jarenlange ervaring. Starters, groeiers en ondernemers die hun bedrijf willen verkopen, hebben allemaal belang bij gedegen advies. U toch ook?

Van starter tot bedrijfsovername

Het begint bij een zzp’er of starter altijd met de vraag: in welke ondernemingsvorm wilt u starten? Daarna bepalen we de financieringsbehoefte op basis van een ondernemingsplan. Zodat u in de eerste periode niet direct vastloopt op een gebrek aan liquiditeit. Of misschien wilt u een bestaand bedrijf overnemen of kunt u zich in een bestaand bedrijf inkopen?

Bedrijven die wat verder zijn, hebben weer heel andere vragen, bijvoorbeeld over personeel of herinrichting van hun financiële huishouding. Te denken valt aan de financiering van groei. Maar ook aan de keuze om wel of niet vast personeel aan te nemen. Of wellicht bent u toe aan een andere ondernemingsvorm? Op het moment dat de onderneming volwassen is, is het raadzaam om onder meer naar de oudedagsvoorziening te kijken.

Ook wanneer het onverhoopt minder gaat met de onderneming, denken wij met u mee om het tij te keren. Dit kan inhouden dat er een reorganisatie moet plaatsvinden (herstructurering) om de onderneming weer op de rit te krijgen.

Uiteindelijk komt er ook een moment dat u wilt stoppen met ondernemen. Dit moet u tijdig bedenken en aangeven, zodat er voldoende tijd is om de onderneming(en) verkoopklaar te maken. Vervolgens gaan we op zoek naar een potentiële koper, die bereid is om de juiste prijs te betalen.

In welke fase u ook zit: wij staan u graag bij met raad, daad en goed bedrijfsadvies!

Alvast zelf aan de slag? Bekijk onze up-to-date brochures voor actuele informatie rond diverse thema's.